sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Tanssin hurmaa

Vihdoin ja viimein eilisiltana tuli taas (liian) pitkä tanssitaukokin rikottua. Oikein harmitti, ettei tule käytyä useammin - sen verran mukava ilta oli! Illan artistien Johanna Pakosen ja Tiina Pitkäsen ansiotahan se oli, että allekirjoittanutkin paikalle ilmestyi, eikä kyllä tarvinnut pettyä odotuksissa. Johannasta olen tykkäillyt tangokuningattaruudesta (v. 2002) lähtien, ja kyllä tekisi mieli tammikuun lopussa ilmestyvä uusi levy ostaa ihan jo pelkästään Jälkeen kaiken suuren -biisin takia. Se kuuluu niiden kappaleiden kategoriaan, joita on ihan pakko jäädä kuuntelemaan loppuun asti, kun sen radiosta kuulee. Aänestin sitä jopa viime vuoden parhaaksi iskelmäksi, vaikka Arjan Yövieraskin olisi ollut ehdolla. Muutamia kivoja covereitakin oli Johannalla ohjelmistossa, The Baseballs'in Umbrella-versio ja Norah Jonesin Come Away With Me.

Tiina Pitkästä en muistaakseni koskaan ole vielä nähnyt livenä, mutta tykkäsin!! Mielettömyys -kappale on myös ollut niitä, joihin olen ihastunut Iskelmää kuunnellessa, tosin siitä lienee jo muutama vuosi aikaa. Yksinäisin tyttö kaupungin -levyn biisinäytteitä pääsee kuuntelemaan täältä - livenä Mielettömyyden ja nimikappaleen lisäksi kuultiin ainakin Jos. Pakko olisi pysyä pois Anttilan levyalesta, mutta eilisen myötä siitä tuli entistä vaikeampaa! :P Tätä kirjoittaessa kuuntelen samalla noita biisinäytteitä, eikä sekään kyllä auta sitten yhtään, pyh... Miten onkaan voinut aiemmin mennä niin totaalisen ohi noin hyvä levy?!? Ja tämä seuraava sitten taas ihan kympillä liittyy mitenkään Tiina Pitkäsen musiikkiin, mutta kielifriikkinä on pakko ihmetellä, onko bändin nimessä Pequeno joku oikeakin logiikka takana? Pequeño'n (lausuttuna [pe'kenjo]) ymmärtäisin hyvinkin, sehän tarkoittaa espanjaksi pientä, mutta ilman tuota aaltoviivaa ei kyllä mene jakeluun. Muusikot kyllä vitsailivatkin jotain bändin nimestä ja se lausuttiin varmaan ainakin kolmella eri tavalla illan aikana.

Mikäs sen parempaa, kuin päästä vielä tanssimaankin noin hyvän musiikin tahtiin. Oli varsinainen lattari-ilta, useammatkin ihanat cha-chat ja sambaa tuli mentyä. Hidasta valssia ja cha-cha'ta yritin opettaa kaverillekin, mutta heh, varmaan parempi hänen saada oppinsa tanssikurssilta, jolle keskiviikkona mennään. Eilinen oli siitäkin kiva, että pari ihan uuttakin - ja loistavaa! - tanssittajaa tapasin, cha cha-miehen ja jenkkamiehen. Mutta se ei ollut yhtään kiva, että kunto meinasi loppua ihan täysin kesken. Joskus sitä vedettiin kolmetkin tanssit viikossa, eikä tuntunut missään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro nyt ihmeessä, mitä mietit!