torstai 15. lokakuuta 2009

Levyhyllyn täydennystä

Hankin taas hieman levyjä. Mitään muuta en voi puolustuksekseni sanoa, kuin että olivat sentään halpoja, eli kysehän on siinä tapauksessa puhtaasta rahan säästöstä. ;)

1) Scandinavian Music Group: Missä olet Laila?


Tiedetään, tiedetään - Palatkaa Pariisiin! -levykin on ilmestynyt jo ajat sitten, ja Näin minä vihellän matkallani -kokoelmalevykin viime viikolla, mutta täydentelen levyhyllyäni niiden osalta sitten joskus myöhemmin. Tuo Missä olet Laila? -levy on juuri niin leppoisaa ja mukavaa SMG:tä kuin etukäteen toivoinkin - ja laulujen tekstit aina niin ihanan persoonallisia. Vai keneltä muulta suomalaiselta bändiltä voi odottaa kappaletta nimeltä Naurava turskan kallo? Ihan varmasti seuraavalla kerralla, kun en ole saanut jotain hommaa tehdyksi, vetoan Jäämeren kiireisiin: "Kirjoitit kirjeeseen: miten sulla kulta menee? En vastannut, oli niin paljon Jäämeren kiireitä". :D Onhan se ollut tiedossa jo Ultra Bran ajoista lähtien, että Terhi Kokkonen on varsin nerokas.

2) Rajaton: Maa

SMG:n ohella Rajaton on niitä bändejä, joiden kaikki levyt tulee hankittua jossain vaiheessa. Oikein harmittaa, etten muutamaan vuoteen ole ollut Rajattoman konsertissa, ne kun ovat yleensä aivan loistavia. Tällä pari vuotta sitten ilmestyneellä levyllä on mm. Eino Leinon, Katri Valan, Kirsi Kunnaksen ja P.Mustapään tekstejä lauluyhtyeen jäsenten sävellyksinä sekä ilmiömäinen Sibeliuksen Valse triste - tietysti puhtaana a cappella -versiona, niin kuin vain Rajaton sen osaa! Makupaloja: Ikävöi ihminen, Nouse lauluni ja Pakkanen. (Joista kaksi jälkimmäistä ei kyllä tee oikeutta lauluille huonon äänenlaadun takia, paremmat näytteet on nettisivujen musiikkisoittimessa.)

3) Sanna Nielsen: Stronger

Tämä kolahtaa varmaan vasta huomenna postiluukusta, mutta en malta olla hehkuttamatta sitä jo ennakkoon. Jäi sieltä Tukholmanreissulta sen verran kaivertamaan, kun se oli niin kallis siellä tavaratalossa, että tilasin kuin tilasinkin sen sitten netistä paljon halvemmalla. Skånen lahja Ruotsin schlager-genrelle, Sanna Nielsen. Sannan viime vuotista Melodifestivalen-biisiä Empty Room nyt vain ei voi kuulla liian monta kertaa, joten tässä se jälleen kerran:


Englanninkielisiä albumeita ostan suhteessa tosi vähän, mutta tämä kyllä kelpaa! =) Muita hyviä kappaleita levyltä: Magic ja Out of Reach.

Bonus - Musiikkiblogiinhan tämä leffaostoksenikin kuuluu mitä suurimmassa määrin:


Edith Piafin elämäntarina on koskettanut siitä lähtien, kun joskus teini-ikäisenä sain mummilta luettavaksi Simone Berteaut'n elämäkerran Piafista. "Jumalani, kuinka olen elänyt!" on vieläkin yksi vaikuttavimmista lukukokemuksistani ja leffa "Edith Piaf - Pariisin varpunen" yksi ehdottomista suosikeistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro nyt ihmeessä, mitä mietit!