maanantai 8. helmikuuta 2010

Espanjan viisukarsinnat 2010, osa 1


Juuri kun pääsin viikonloppuna julistamasta, ettei Euroviisut voisi enää vähempää kiinnostaa, sorruin kuitenkin Espanjan television sivuille vilkaisemaan, missä vaiheessa karsinnat ovat siellä menossa. Samaan tapaan kuin aiempina vuosina siellä oli ensimmäisessä vaiheessa kymmeniä ja kymmeniä kappaleita (jopa 305?!?), joita halukkaat saivat netissä äänestää - tällä kertaa tosin kymmenen niistä eniten äänestettyä näkyy menevän televisioitavaan finaaliin suoraan ilman mitään erillistä välikarsintavaihetta. Mutta voi elämä, kuka oikeasti jaksaa kuunnella ne kaikki alkuvaiheen kappaleet ja muodostaa niistä mielipiteensä?!? Itselleni pelkän listan selaaminen aiheutti jo keskittymisvaikeuksia. :P Muutaman biisin klikkasin kuunneltavaksi, vain ja ainoastaan sillä perusteella, että artisti oli ennestään tuttu. 


Ainhoan muistin Operación Triunfosta (2.kauden voittaja) ja Àlex Casademuntin tiedän Merchen kautta, mutta nuo muut neljä tunnen alunperin Espanjan viisukarsintojen perusteella. Bizarre on ainut, keneen olen halunnut tutustua enemmän kuin tuon pakollisen viisukappaleen verran. Paras se noista kuudestakin on, kirkkaasti. (Pitänee muuten laittaa joskus vielä toinen postaus Bizarren parhaista kappaleista.) Tosin ehkä en tältä bändiltä ihan noin balladipitoista kappaletta olisi odottanut, mutta mikäs siinä. Varsinkin Coralin ja Isin hehkutusta viisufanien keskuudessa en ymmärrä sitten yhtään. 

Tähän jäi sitten tutustumiseni esikarsintavaiheen kappaleisiin, koska nuo kymmenen finalistiakin julkistettiin jo tänä aamuna. Bizarren finaalimahdollisuuksiin en uskonut ollenkaan, eikä sellaista ihmettä tapahtunutkaan. Sitä en sen sijaan ymmärrä, että mitä tuo Coral siellä finaalissa tekee... Ainhoan kappale on sentään vähän parempi, mutta eipä todellakaan fanituksen arvoinen sekään. Muihin finalisteihin palaan jossain vaiheessa, kunhan olen ennättänyt perehtyä niihin enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro nyt ihmeessä, mitä mietit!