lauantai 7. maaliskuuta 2009

Melodifestivalen 2009: Andra Chansen, Norrköping

Vähän olisi tehnyt tänään mieli tanssimaan, mutta ajattelin sitten kuitenkin taas säästää parikymppiä ja jäädä kotiin Melodifestivalenin pariin. Sarah Dawn Finer pääsi onneksi finaaliin, toisena Caroline af Ugglas ja kansainvälisen juryn valintana Sofian Alla. SDF tulee olemaan yksi suosikeistani ensi viikollakin - tuollaiset voimaballadit on ihan mun musiikkia. Caroline af Ugglasin kohdalla menin jääkaapille tänään ja varmasti ensi viikollakin. Enpä kommentoi mitään muuta, ettei tarvitse alkaa sensuroimaan tekstiään... Sofia oli aika odotettu juryvalinta, ja vaikka muuten olenkin kiinnostunut eri kielistä, en kyllä nähnyt mitään pointtia kreikankieliselle laululle Ruotsin karsinnoissa. Tai sitten ehkä vaan ärsyttää, kun en ymmärrä sanoja =) Ja ennen kaikkea ärsyttää, kun Amy Diamond ei päässyt jatkoon duelleista eikä juryn avulla, kappale kun oli andran iloisimpia.

BWO:sta on sanottava sen verran, että tämä You're Not Alone on kyllä paras niistä neljästä kappaleesta, millä ovat osallistuneet Melodifestivalenille, mutta johtunee varmaan siitä, että se on balladivoittoinen ja muut ovat olleet up-tempoja. Mutta oikeasti, en ole vielä nähnyt enkä varmaan koskaan tule näkemään yhtään bändin esitystä, mikä ei ärsyttäisi aivan suunnattomasti. Ehkä sillä vaatetuksella halutaan tavoitella erikoisuutta, mutta en tajua. Enkä kyllä haluakaan tajuta. Ja nään painajaisia Alexander Bardista... Suomalaislähtöiset sisarukset Lili ja Susie Päivärinta huvittivat yhä edelleen - varmaan kyllä itse ihan uskoivat kappaleeseensa (ja moni muukin), mutta mulle se kävi melkein vitsiviisusta. Muut olivatkin niin turhia, ettei niistä ole mitään kommentoitavaa.

Viikon päästä finaalissa on sitten neljä suosikkiani: Molly Sandén, Måns Zelmerlöw, Sarah Dawn Finer ja Agnes. Ai niin, ja tykkään kyllä myös siitä Emilian kappaleesta, mutta sillä tuskin on mitään mahdollisuuksia voittoon. Voisin veikata, että kovin taistelu käydään Mollyn ja Månsin välillä, tosin Malena Ernman voi hyvinkin olla musta hevonen. Enkä kyllä ole edes varma, haluanko Mollyn voittoa... Kakkossija ja vuoden isoin hitti Ruotsissa, niinkuin Sanna Nielsen & Empty Room viime vuonna kuulostaisi paremmalta. Voittakoon Måns tai SDF, tosin Andran kautta ei ole kyllä ennenkään koko kisaa Ruotsissa voitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro nyt ihmeessä, mitä mietit!