perjantai 13. helmikuuta 2009

Laatubändejä Espanjasta

Kummallista kyllä - vaikka Melodifestivalen onkin alkanut, olen silti tässä lähiaikoina kuunnellut enimmäkseen espanjalaista musiikkia. Enkä edes Espanjan viisukarsintojen artisteja vaan omia hyviksi havaittuja suosikkejani. Tulin siihen tulokseen, että omistan ihan liian vähän espanjankielistä musiikkia levyinä, mutta onneksi netti auttaa tähänkin pulmaan. La Oreja de Van Gogh on varmaan eniten pinnalla, kun tykästyin oikein kunnolla tuohon "uuteen" (johan se viime kesänä vaihtui) solistiin Leire Martineziin. Amaia Monterosta luopuminen aiheutti ensin vähän kakistelua, niinkuin uudistukset yleensä, mutta nyt en kyllä Leireä vaihtaisi toiseen mistään hinnasta. (Inmortal on ihan loistava kappale myöskin, tämän seuraavan ohella.)


El último vals


Toinen suosikki on tietysti Amaral, kesää odotellessa:


Días de verano


Kolmantena Espanjassa vietetyn kesän muistelua, mm. tätä laulua tuli silloin kuunneltua:


Efecto Mariposa: Si tu quisieras


Seuraava bändi kuuluu tälle listalle ihan ilman muuta, ihana Raquel del Rosario ja El Sueño de Morfeo:


Okupa de tu corazón


Enkä voi välttää laittamasta tähän vielä jotain vähän erikoista. Bizarre tekee näköjään joistakin kappaleistaan myös katalaaninkielisiä versioita! Missäs se mun katalaanin oppikirja olikaan, että pääsen ottamaan selkoa tuostakin tekstistä... - Jos helpommalla haluaisi päästä, niin kuuntelisi vastaavan espanjankielisen version, Escúchate, mutta hauskempaa tämä näin on. =)


No escoltes mai


Tästä tuli näköjään bändilista, mutta onhan niitä Espanjassa hyviä sooloartistejakin. Ehkä jossain vaiheessa voisin kerätä niitä tännekin.

2 kommenttia:

  1. Heh, minä olen vielä "in denial" -vaiheessa LOdVG:n uuden laulajan kanssa. Luultavasti tulen tosin käännytetyksi jossain vaiheessa. Monteron soololevy vaikuttaa tosiaan ihan hyvältä.

    Onko muuten El Canto del Loco tuttu? Heidän musiikkinsa on ihan kuunneltavaa, mutta päälaulajan tyyli välillä ärsyttää suuresti (siksi harvemmin katson musavideoita). Hiukan saman tyylistä kuin Pignoise.

    VastaaPoista
  2. Tottapuhuen yllätin kyllä itsenikin siinä, miten vähillä mutinoilla siirryin Leire-camperiksi... =) Varaudu siis massiiviseen käännytystaktiikkaan taholtani! ;) Ei se tyttö hassumpi ole, usko tai älä...

    El Canto del Locon Zapatillas-levy multa jopa löytyy hyllystä, tosin vähän vähemmän sitä tulee kuunneltua kuin esim. LOdVG:ia tai ESdM:a. Tuo Amaia Monteron kanssa tehty biisi on kyllä tosi hyvä! Pignoisekin on nimenä tuttu, ainakin muutamaan raitaan olen törmännyt Last.fm:ssä. Espanjassa osataan kyllä tehdä ihan koukuttavan hyvää musiikkia!

    VastaaPoista

Kerro nyt ihmeessä, mitä mietit!