torstai 26. helmikuuta 2009

Paluu viisumaailmaan

"Hiihto"loman takia olin viikon verran poissa koneelta, mikä tekikin ihan hyvää. Tosin nyt olen taas niin pihalla viisukuvioista, että kestää vähän aikaa päästä taas ajan tasalle. Ruotsin viime lauantain kolmannesta semistä kuulin perjantaina ennakkoon minuutin pätkät kaikista lauluista ja jälkikäteen olen nähnyt SVT:n sivuilta vain pudonneet kolme (jotka olivat niin järkyttävän huonoja / koomisia, etten ollut uskoa niitä MF-kappaleiksi ollenkaan). Eli pitempi ja yksityiskohtainen rapo jää sen semin osalta väliin, mutta eipä siitä muuta raportoitavaa olekaan, kuin yksi sana: Molly!!! Molly Sandén tuli, meni ja hurmasi ruotsalaiset (kun allekirjoittaneen oli hurmannut jo viime keväänä), mistä palkintona oli menolippu suoraan Globeniin. Mutta niin olin vähän aavistellutkin... =D Heja Molly! Kuten kappaleen nimikin kuuluu, Så vill stjärnorna. Viime vuoden balladimenestyjä oli Empty Room ja tänä vuonna se on ehdottomasti Mollyn biisi, kun Shirley Clampistakaan ei siihen ollut. Ilman Måns Zelmerlöwiä Molly olisi jopa todennäköinen voittaja. Toinen finalisti E.M.D. ei sen minuutin klipin perusteella jäänyt mitenkään mieleen, todennäköisesti suht turhaa teinityttöihin uppoavaa poikapoppia...? Lähes jokavuotisen MF-osallistujan BWO:n joutuminen Andraan oli pieni yllätys, olisin veikannut suoraa finaalipaikkaa. Enpä jäänyt tuon esityksen näkemistä kaipaamaan, kun en ole aiempinakaan vuosina voinut sietää kyseisen bändin stailausta ja lavaesiintymisiä.

Mutkan kautta liittyy tämä seuraavakin juttu Melodifestivaleniin, nimittäin huomenna alkaa taas Så ska det låta! (Niin siis Ruotsin Bumtsibum-formaatista on kyse - taas näitä ohjelmia, että huvittaa itseänikin myöntää katsovani sitä - tietysti ainoastaan ne jaksot, kun on hyviä artisteja...) Ja ensimmäisessä jaksossa heti aivan ihana Sonja Aldén. Paljon muitakin hyviä on tulossa kevään aikana, mm. Jill Johnson, Måns Zelmerlöw, Molly Sandén, Sanna Nielsen ja Agnes Carlsson.

Espanjan viisukarsintojen toisen semin esityksiä - finaaliin päässeitä lukuunottamatta - en ole edes vielä katsonut, jotenkin vähän lopahti into sen surkean eka semin jälkeen. Tosin melkein kaikki toisen semin kappaleet kuulostivat ennakkokuuntelulla jopa hyviltä! Ehkä en edes uskalla ottaa selvää, onko ne onnistuttu pilaamaan live-esityksillä. Finaaliin pääsi
vät Soraya Arnelasin tanssibiisi La noche es para mí, Virginian balladi True love ja Jorge Gonzálezin lattari/reggaeton Si yo vengo a enamorarte. Lauantaina onkin sitten sekä kolmas semi että finaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro nyt ihmeessä, mitä mietit!